Tijdens mijn training komt het onderwerp “focus” ook altijd aan bod. Focus bepaald namelijk voor een groot deel je kijk op een situatie en het gedrag dat je daarbij laat zien.

Stel je bent op zoek naar een nieuwe auto en je hebt je oog laten vallen op 1 bepaald merk en type. Wanneer je vervolgens in de auto stapt en onderweg bent zie je geheid “jouw auto” overal voorbij komen. Jouw focus! Er rijden echt niet meer van deze auto’s op de weg dan gisteren.

Dit zie je ook terug op de werkvloer. Hier is het juist belangrijk dat je de juiste focus hebt om de gestelde doelen te behalen. Wanneer je je focust op de dingen die er niet toe doen of juist alleen op de dingen die niet goed gaan, kom je nooit bij het resultaat dat je wilt behalen. Dit geldt niet alleen voor de doelen, maar ook je focus op de mensen waarmee je werkt. Als je minder prettig met iemand samenwerkt door dingen die gebeurd zijn of omdat je allebei gewoon een heel andere werkwijze hebt, ben je geneigd om je ook hier op te gaan focussen. Doe het niet! Het helpt je namelijk niet verder.

De juiste focus is dus essentieel in het behalen van je doelen en om op een prettige manier succesvol met elkaar samenwerken.

#tipvandedag Fijne werkdag allemaal!

– Romilde van Commenée –