Je hebt als manager of ondernemer te maken met verschillende persoonlijkheden binnen je team. Je weet inmiddels aardig om te gaan met deze verschillen, ondanks dat je dit heel veel energie kost. De dynamiek binnen het team laat echter wel wat te wensen over. Van een echte samenwerking is geen sprake, de sfeer kan veel beter, er is weinig onderling begrip en de doelen van het team worden niet behaald. Kortom je kunt als manager/ondernemer nog veel meer uit dit team halen, dan er nu uit komt.

Om een team goed te laten functioneren is inzicht nodig. Inzicht in de verschillende persoonlijkheden binnen het team, inzicht in de dynamiek onderling en inzicht in het teamproces. Los van het teamgedeelte is het persoonlijk leiderschap van de individuen binnen het team heel belangrijk. Hoe goed kennen zij zichzelf en zijn ze zich bewust van het effect van hun gedrag binnen het team?

Ik help managers en ondernemers om hun team(s) effectief te laten samenwerken, waarbij talent wordt benut, persoonlijke ontwikkeling centraal staat en resultaten worden behaald.

– Romilde van Commenée –