Je kunt over zoveel leidinggevende capaciteiten beschikken, maar dit betekent niet dat je ook succesvol leiding kunt geven aan een team

Toen ik zelf 14 jaar geleden als manager startte kwam ik er al snel achter dat je nog zoveel leidinggevende capaciteiten kunt hebben, maar dit niet betekent dat je ook leiding kunt geven aan een team. Ieder persoon heeft een andere benadering nodig en jij als manager moet hiermee om weten te gaan om je team succesvol te laten zijn. En dan bedoel ik met succesvol niet alleen het behalen van de gestelde doelen, maar ook het creëren van een prettige en veilige werkomgeving, een positieve sfeer, een team waar binnen echt wordt samen gewerkt en effectief gecommuniceerd wordt.

Voor mij was dit echt wel even een zoektocht om er achter te komen aan welke knoppen ik moest draaien om mijn team succesvol te laten zijn. Ik gun het andere leidinggevenden ook om de regie over deze knoppen te hebben en niet maanden, misschien wel jaren, te blijven aanmodderen. Op deze manier wordt jij als leidinggevende namelijk ook heel succesvol en verhoog ook jij je werkplezier.

– Romilde