Binnen een team heeft ieder persoon zijn eigen rol en dit maakt dat er over het algemeen veel verschillende rollen binnen een team zijn. Hoe ga je hier als manager nu het beste mee om? Je wilt namelijk dat jouw team zo effectief mogelijk samenwerkt, zodat jullie met elkaar de gestelde doelen kunnen behalen. Een heel belangrijk aspect van jouw succes als manager.

Het is hierbij belangrijk om inzicht te hebben in de gedragsstijlen van jouw teamleden. Vanuit welke stijl denken zij, wat vinden ze belangrijk, wat motiveert hen, wanneer raken zij gedemotiveerd en wat zijn de valkuilen? Als je deze zaken helder hebt, kun je jouw stijl van managen beter aansluiten op je team en de samenstelling van je team optimaal maken.

Wanneer je vervolgens ook binnen je team aan de slag gaat met bovenstaande vragen, creëer je meer onderling begrip, voorkom je een hoop miscommunicatie en kun je de strijd aangaan met ingesleten patronen. Dit maakt dat jouw team veel meer resultaat gaat behalen, met een goede en positieve onderlinge sfeer. Jij richt je op zowel het resultaat, als de mens en dit maakt jou als manager succesvol!

– Romilde van Commenée –