Werk jij liever op een rustige werkplek zonder al te veel afleiding of krijg jij juist energie van drukte en rumoer om je heen? Dit is het grote verschil tussen introverte en extraverte mensen. En hier zie ik het vaak misgaan binnen teams en organisaties. Op dit vlak heerst veel onbegrip is mijn ervaring.

Introverte mensen zitten veel in hun hoofd. Het zijn echte denkers en over het algemeen heel bescheiden. Ze zullen niet zo snel hun ideeën met een ander delen. Zeker niet als het team voornamelijk uit extraverte mensen bestaat die eerst praten en daarna denken. Zij leggen hun plan direct op tafel en pratende wijs werken zij het plan verder uit.

Introverte mensen hebben net iets meer tijd nodig om het plan in hun hoofd, ook met een groep de delen. De snelheid waarmee extraverte mensen denken en handelen is soms niet bij te houden. Introverte mensen komen daarom vaak minder aan het woord binnen een team en dat is zonde.

Om een succesvol te kunnen samenwerken zijn 4 punten van essentieel belang:

– Communicatie
– Onderling begrip
– Inzicht in eigen gedrag
– Een gezamenlijk doel

Deze 4 essentiële punten zijn de kernthema’s van mijn teamtraining. Het helpt jou om het optimale uit je team te halen en alle talenten te benutten.

– Romilde van Commenée –